Recept: Húsos pirog (kép)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2007 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 266 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 602 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2007 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 266 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 602 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2007 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 266 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 602 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2007 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 266 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 602 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Húsos pirog

Levesünk utánra készítettem,már régebben kinéztem magamnak a receptet.
Tölthetjük más töltelékkel is.
Nagyon finom volt így.
Húsos,zöldséges orosz pirog
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg búzafinomliszt
2 dl langyos tej
3 dkg friss élesztő
1 evőkanál étolaj
2 db tojás
1 kk cukor cukor
1 csipet só

A töltelékhez:
40 dkg darált sertéshús
1 ek étolaj
1 db sárgarépa Julierre vágva
1db petrezselyem Julierre vágva
1 fej vöröshagyma
Bors ízlés szerint
Só ízlés szerint

Elkészítése:

Az élesztőt elmorzsoljuk,langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba tesszük,elkeverjük benne a sót.
Adjuk hozzá az étolajat,a tojások sárgáját ,a megkelt élesztőt és a megmaradt langyos tejjel dolgozzuk össze.
Formázzunk egy cipót.
Tegyük egy tányérra és vízzel lespriccelt folpackal fedjük be.
A tésztának nem kell nagyon megkelni,míg a tölteléket elkészítjük ,addig így pihentetjük.
Persze egy kicsit megnő a tészta térfogata is.
Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat,dobjuk rá a finomra vágott hagymákat.
Amikor a hagyma arany színű ,tegyük rá a húst,a zöldségeket és fűszerezzük.
Fedő alatt 15 perc alatt kész és hűtsük ki!
A tésztát felezzük meg.
Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett munkalapon,12 cm hosszú,10 cm átmérőjű lapokká.
A tészta egyik felére tegyünk 1 evőkanálnyit a töltelékből.
Kenjük le felvert tojás fehérjével a lapok széleit.
Hajtsuk rá a tészta szabadon lévő részét és egy kissé nyomkodjuk le,hogy jól működjön a ragasztás.
Egy villával szépen körbe lenyomkodjuk,hogy szét ne nyíljon sütés közben.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
Tojásfehérjével lekenjük,hogy szép színe legyen .
180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Fokhagymás tejföllel fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

edit konyhája

Látta 53 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu