Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Levesünk utánra készítettem,már régebben kinéztem magamnak a receptet.
Tölthetjük más töltelékkel is.
Nagyon finom volt így.
Húsos,zöldséges orosz pirog
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg búzafinomliszt
2 dl langyos tej
3 dkg friss élesztő
1 evőkanál étolaj
2 db tojás
1 kk cukor cukor
1 csipet só
A töltelékhez:
40 dkg darált sertéshús
1 ek étolaj
1 db sárgarépa Julierre vágva
1db petrezselyem Julierre vágva
1 fej vöröshagyma
Bors ízlés szerint
Só ízlés szerint
Elkészítése:
Az élesztőt elmorzsoljuk,langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba tesszük,elkeverjük benne a sót.
Adjuk hozzá az étolajat,a tojások sárgáját ,a megkelt élesztőt és a megmaradt langyos tejjel dolgozzuk össze.
Formázzunk egy cipót.
Tegyük egy tányérra és vízzel lespriccelt folpackal fedjük be.
A tésztának nem kell nagyon megkelni,míg a tölteléket elkészítjük ,addig így pihentetjük.
Persze egy kicsit megnő a tészta térfogata is.
Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat,dobjuk rá a finomra vágott hagymákat.
Amikor a hagyma arany színű ,tegyük rá a húst,a zöldségeket és fűszerezzük.
Fedő alatt 15 perc alatt kész és hűtsük ki!
A tésztát felezzük meg.
Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett munkalapon,12 cm hosszú,10 cm átmérőjű lapokká.
A tészta egyik felére tegyünk 1 evőkanálnyit a töltelékből.
Kenjük le felvert tojás fehérjével a lapok széleit.
Hajtsuk rá a tészta szabadon lévő részét és egy kissé nyomkodjuk le,hogy jól működjön a ragasztás.
Egy villával szépen körbe lenyomkodjuk,hogy szét ne nyíljon sütés közben.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
Tojásfehérjével lekenjük,hogy szép színe legyen .
180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Fokhagymás tejföllel fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!