Recept: Húsos pirog (kép)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8052 fő
  • Képek - 2001 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 261 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 557 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8052 fő
  • Képek - 2001 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 261 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 557 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8052 fő
  • Képek - 2001 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 261 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 557 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8052 fő
  • Képek - 2001 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 261 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 557 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Húsos pirog

Levesünk utánra készítettem,már régebben kinéztem magamnak a receptet.
Tölthetjük más töltelékkel is.
Nagyon finom volt így.
Húsos,zöldséges orosz pirog
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg búzafinomliszt
2 dl langyos tej
3 dkg friss élesztő
1 evőkanál étolaj
2 db tojás
1 kk cukor cukor
1 csipet só

A töltelékhez:
40 dkg darált sertéshús
1 ek étolaj
1 db sárgarépa Julierre vágva
1db petrezselyem Julierre vágva
1 fej vöröshagyma
Bors ízlés szerint
Só ízlés szerint

Elkészítése:

Az élesztőt elmorzsoljuk,langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba tesszük,elkeverjük benne a sót.
Adjuk hozzá az étolajat,a tojások sárgáját ,a megkelt élesztőt és a megmaradt langyos tejjel dolgozzuk össze.
Formázzunk egy cipót.
Tegyük egy tányérra és vízzel lespriccelt folpackal fedjük be.
A tésztának nem kell nagyon megkelni,míg a tölteléket elkészítjük ,addig így pihentetjük.
Persze egy kicsit megnő a tészta térfogata is.
Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat,dobjuk rá a finomra vágott hagymákat.
Amikor a hagyma arany színű ,tegyük rá a húst,a zöldségeket és fűszerezzük.
Fedő alatt 15 perc alatt kész és hűtsük ki!
A tésztát felezzük meg.
Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett munkalapon,12 cm hosszú,10 cm átmérőjű lapokká.
A tészta egyik felére tegyünk 1 evőkanálnyit a töltelékből.
Kenjük le felvert tojás fehérjével a lapok széleit.
Hajtsuk rá a tészta szabadon lévő részét és egy kissé nyomkodjuk le,hogy jól működjön a ragasztás.
Egy villával szépen körbe lenyomkodjuk,hogy szét ne nyíljon sütés közben.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
Tojásfehérjével lekenjük,hogy szép színe legyen .
180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Fokhagymás tejföllel fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

edit konyhája

Látta 6 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Dios_es_makos_zserbo_2058692_4608_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Husos_pirog_2058321_1436_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Husgomboc_leves_2058320_7840_s

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Gyumolcssalata_2057869_1679_s

Vass Lászlóné 2 hete új képet töltött fel:

Puncsos-001_2057176_5535_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Beigli__szeletek_2057135_8058_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képgalériát töltött fel:

Anna ételei édességei

Dios_es_makos_zserbo_2058692_4608_t
Gyumolcssalata_2057869_1679_t
Beigli__szeletek_2057135_8058_t

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Bejgli_2056433_3696_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Bejgli-001_2056432_5798_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu