Recept: citromos tekercs (kép)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

citromos tekercs

Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás
6 ek. cukor
6 ek. finomliszt
1 mk. sütőpor
A piskóta lekenéséhez:
5 ek. házi,jó sűrű baracklekvár
A krémhez:
8 dkg finomliszt
5 dl tej
10 dkg cukor
1 db citrom reszelt héja és leve
2 dl habtejszín

Elkészítés:
Először a krémet készítem el,hogy tudjon jól lehűlni a hűtőben.
Krém készítés:
A lisztet a cukorral,tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük.
Hagyjuk kihűlni!
A kihűlt péphez hozzá keverjük a reszelt citrom héját és levét is.
Jól kihabosítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A felvert tejszínt a citromos krémhez keverjük.
A hűtőbe tesszük felhasználásig.

A piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük.
A sütőporral elvert lisztet egy fakanállal könnyedén hozzá keverjük.
Kibélelünk egy tepsit /37×32 cm/ szilikonos sütőpapírral és bele öntjük,elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk.
A sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük.
Konyharuhában hagyjuk kihűlni.
A piskótát kivesszük a konyharuhából,lekvárral lekenjük.
Ezután a citromos krém ¾ részével kenjük le és feltekerjük.
A tekercs tetejét és oldalát is körbe kenjük a tejszínes-citromos krémmel.

Látta 318 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu