Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás
6 ek. cukor
6 ek. finomliszt
1 mk. sütőpor
A piskóta lekenéséhez:
5 ek. házi,jó sűrű baracklekvár
A krémhez:
8 dkg finomliszt
5 dl tej
10 dkg cukor
1 db citrom reszelt héja és leve
2 dl habtejszín
Elkészítés:
Először a krémet készítem el,hogy tudjon jól lehűlni a hűtőben.
Krém készítés:
A lisztet a cukorral,tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük.
Hagyjuk kihűlni!
A kihűlt péphez hozzá keverjük a reszelt citrom héját és levét is.
Jól kihabosítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A felvert tejszínt a citromos krémhez keverjük.
A hűtőbe tesszük felhasználásig.
A piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük.
A sütőporral elvert lisztet egy fakanállal könnyedén hozzá keverjük.
Kibélelünk egy tepsit /37×32 cm/ szilikonos sütőpapírral és bele öntjük,elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk.
A sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük.
Konyharuhában hagyjuk kihűlni.
A piskótát kivesszük a konyharuhából,lekvárral lekenjük.
Ezután a citromos krém ¾ részével kenjük le és feltekerjük.
A tekercs tetejét és oldalát is körbe kenjük a tejszínes-citromos krémmel.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!