Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók
Tésztához:
15dkg margarin, 10dkg cukor, 4db tojássárgája, 25dkg finomliszt, 1cs. sütőpor, kevés só, reszelt citromhéj
Töltelékhez:
3db natúr joghurt, 2 pohár tejföl, 5 púpos ek. (rétes)liszt, 15dkg cukor, 4db tojásfehérje, 1cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük egy csipet sóval a sütőporral, és elmorzsoljuk a feldarabolt margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találjuk, tegyük hozzá egy kevés tejfölt. 30 percig hideg helyen pihentetjük. A tészta felét kinyújtjuk és egy közepes méretű zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük.
A krémhez összekeverjük a joghurtot, a tejfölt, a cukrot, a lisztet és a vanília cukrot. Végül belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. A krémet a tepsiben levő tésztára öntjük. A tészta másik feléhez még egy kevés lisztet gyúrunk, hogy keményebb legyen, majd ráreszeljük a joghurtos krém tetejére. Én a reszelni való tésztát egy kis időre mélyhűtőbe szoktam tenni, hogy könnyebben lehessen reszelni.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
Hidegen könnyebb szeletelni.
Könnyű, finom sütemény, érdemes kipróbálni !!
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!