Recept: Rakott Zserbó (kép)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8061 fő
  • Képek - 2090 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8061 fő
  • Képek - 2090 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8061 fő
  • Képek - 2090 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8061 fő
  • Képek - 2090 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Rakott Zserbó

Hozzávalók:

A piskótához: 5db tojás, 5ek kristálycukor, 5ek liszt,1cs sütőpor.
A diós laphoz: 20dkg liszt, 15dkg margarin, 20 dkg porcukor, fél cs. sütőpor, 3 tojássárgája, 1dl tejföl, 4 tojás fehérje, 15dkg darált dió, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 10dkg baracklekvár.

Elkészítés:
A piskótához a tojássárgákat a cukorral jól kikeverjük, a tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A tojássárgás masszához felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt kb. 30x25cm tepsibe simítjuk és 180fokon tűpróbáig sütjük.
A diós tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadunk 5dkg porcukrot, fél cs. sütőport, és a tojássárgákat. Tejföllel összegyúrjuk, kinyújtjuk, és tepsibe tesszük. A kemény habbá vert tojásfehérjét, a darált diót a maradék porcukrot, a vaníliás cukrot, és a citromhéjat összekeverjük és a tepsiben levő tésztára kenjük. Közepes hőmérsékletű sütőben világosra sütjük.
A piskótát jól bekenjük baracklekvárral, és a diós tésztalapot rátesszük. Kissé rányomkodjuk és a tetejét meghintjük porcukorral.

dió lekvár édes

Látta 4763 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Molnár Jutka üzente 13 éve

Köszönöm Marika,elolvastam alaposabban,és igazad van,nem kell kettévágni.Üdv

Válasz

Ferenczné Mária üzente 13 éve

Kedves Jutka!
Nem kell a piskótát kettévágni, a tetejét lekvározzuk és arra helyezzük a diós tésztát. Ha magasnak találod a piskótát, elég kevesebb tojásból készíteni.
Üdv.

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

Ketté kell a piskótát vágni ugye???

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Marika!
Nagyon szép ez a sütid is,vittem a receptet én is megsütöm.
Köszönöm:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu