Recept: Rakott Zserbó (kép)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8051 fő
  • Képek - 2004 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 262 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 577 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8051 fő
  • Képek - 2004 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 262 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 577 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8051 fő
  • Képek - 2004 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 262 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 577 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8051 fő
  • Képek - 2004 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 262 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 577 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Rakott Zserbó

Hozzávalók:

A piskótához: 5db tojás, 5ek kristálycukor, 5ek liszt,1cs sütőpor.
A diós laphoz: 20dkg liszt, 15dkg margarin, 20 dkg porcukor, fél cs. sütőpor, 3 tojássárgája, 1dl tejföl, 4 tojás fehérje, 15dkg darált dió, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 10dkg baracklekvár.

Elkészítés:
A piskótához a tojássárgákat a cukorral jól kikeverjük, a tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A tojássárgás masszához felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt kb. 30x25cm tepsibe simítjuk és 180fokon tűpróbáig sütjük.
A diós tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadunk 5dkg porcukrot, fél cs. sütőport, és a tojássárgákat. Tejföllel összegyúrjuk, kinyújtjuk, és tepsibe tesszük. A kemény habbá vert tojásfehérjét, a darált diót a maradék porcukrot, a vaníliás cukrot, és a citromhéjat összekeverjük és a tepsiben levő tésztára kenjük. Közepes hőmérsékletű sütőben világosra sütjük.
A piskótát jól bekenjük baracklekvárral, és a diós tésztalapot rátesszük. Kissé rányomkodjuk és a tetejét meghintjük porcukorral.

dió lekvár édes

Látta 4133 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Molnár Jutka üzente 7 éve

Köszönöm Marika,elolvastam alaposabban,és igazad van,nem kell kettévágni.Üdv

Válasz

Ferenczné Mária üzente 7 éve

Kedves Jutka!
Nem kell a piskótát kettévágni, a tetejét lekvározzuk és arra helyezzük a diós tésztát. Ha magasnak találod a piskótát, elég kevesebb tojásból készíteni.
Üdv.

Válasz

Molnár Jutka üzente 7 éve

Ketté kell a piskótát vágni ugye???

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Kedves Marika!
Nagyon szép ez a sütid is,vittem a receptet én is megsütöm.
Köszönöm:Edit.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu