Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
A piskótához: 5db tojás, 5ek kristálycukor, 5ek liszt,1cs sütőpor.
A diós laphoz: 20dkg liszt, 15dkg margarin, 20 dkg porcukor, fél cs. sütőpor, 3 tojássárgája, 1dl tejföl, 4 tojás fehérje, 15dkg darált dió, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 10dkg baracklekvár.
Elkészítés:
A piskótához a tojássárgákat a cukorral jól kikeverjük, a tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A tojássárgás masszához felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt kb. 30x25cm tepsibe simítjuk és 180fokon tűpróbáig sütjük.
A diós tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadunk 5dkg porcukrot, fél cs. sütőport, és a tojássárgákat. Tejföllel összegyúrjuk, kinyújtjuk, és tepsibe tesszük. A kemény habbá vert tojásfehérjét, a darált diót a maradék porcukrot, a vaníliás cukrot, és a citromhéjat összekeverjük és a tepsiben levő tésztára kenjük. Közepes hőmérsékletű sütőben világosra sütjük.
A piskótát jól bekenjük baracklekvárral, és a diós tésztalapot rátesszük. Kissé rányomkodjuk és a tetejét meghintjük porcukorral.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!