Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

receptgyűjtés klub hírei

Hozzávalók:20dkg vaj v.margarin

                   17dkg porcukor

                   1 db vaniliacukor

                   1/2 citrom reszelt héja

                   1/2 cs.sütőpor

                    4db tojás

                    1dl tej

                    25dkg liszt

A tojásfehérjét fölverjük,hűtőbe tesszük.A vajat v.margarint felovasztjuk,belekeverjük a porcukrot,a citrom reszelt héját,a vaniliacukrot,a tojássárgáját,majd a tejet.Lassan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet,majd hozzákeverjük a tojásfehérjét.Az egészet állni hagyuk 5-10 percig,és gofri sütőben kisütjük.

Utolsó hozzászólás

Kissné Rádóczí Katalin üzente 15 éve

Szerintem ez szuper én is szokatm sütni de kifogom probálni! üdv kati

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:30dkg liszt,1 cs.sütőpor,18dkg zsir v.22dkg vaj,10dkg cukor,1 tojás,1 citrom levével összegyúrjuk.1/3 részt félre teszünk rácsnak.A nagyobb részt tepsi nagyságura nyútjuk-baracklekvárral megkenjük.

Töltelék:15dkg örölt diót,20dkg cukor,3 tojás sárgáját,1/2 cs.vaniliacukor,3 tojás keményre vert habját összekeverjük,majd rákenjük a lekvár tetejére.A félre tett tésztából  csináljuk a rácsot a tetejére,tojással megkenjük és megsütjük.

Aránylag hamar megvan, csak a tetejére való sodorgatás az ami időigényes.

Utolsó hozzászólás

Hegedűs Ancika üzente 15 éve

Mártikám! Jól néz ki a süteményed, biztosan fincsi is. Nem kellene ám sodorgatni a rácsnak való tésztát, hanem egyszerűen vékonyra kinyújtanád és csörgemetélővel csíkokat hasítanál belőle, a kisebbeket a sarkokra, a nagyobbakat a közepe felé, illetve a nagyobból lehet kisebbet is csinálni.
Sokkal szebb és gyorsabban is elkészül. Ugyanúgy tojással megkenni és mehet a sütőbe.
Pussz! Ancika

Tovább 

 

Tészta:7 tojás sárgája,18dkg porcukor,8 kanál melegviz,20dkg liszt,1 cs.sütőpor ---zsirozott,lisztezet tepsiben sütjük.

Krém:7,5 dl viz,3 cs.vanilia pudingpor,1 cs.nagy zselatinnal(25g)sűrű krémé főzük.A 7 tojás fehérjéből 6-7 kanál cukorral kemény habot készitünk.Még melegen a pudingkrémhez keverjük.Ráöntjük a tésztára.Ha kihűlt a tetejére tejszinhabot simitunk(én habmesterből szoktam 0,5 l-ből)Reszelt csokoládéval megszórjuk.

Utolsó hozzászólás

Pernye Lászlóné üzente 15 éve

Nagyon jó a recept, én is ki fogom próbálni!

Hozzávalók:1Kg liszt,1/2Kg margarin,2db tömlös sajt,2dl tejföl,1 élesztő,1db tojás,izlés szerint só

Az élesztőt felfutatom,a lisztet elmorzsolom a margarinnal,sóval,majd hozzáadom a többi hozzávalót és összegyúrom.Elnyújtom a tésztát,meghajtom,majd elnyújtom a kivánt vastagságra.Pogácsa szagatóval kiszaggatom a tetejét megkenem tojással és kisütöm.Lehet a tetéjére tenni sajtot is,ezt mindenki izlésére bizom.1 óra alatt kész van.

A tésztába kell az egy tojás,egy másik kell a tetejére.

Utolsó hozzászólás

GAZDA KÁROLYNÉ üzente 15 éve

Tényleg gyorsan elkészül. És nagyon finom.

Sziasztok Kedves receptgyüjtő Barátnőim!

 

Én itt most konkrétan nem receptet fogok Nektek közzétenni, hanem néhány konyhai praktikát osztok meg Veletek.

Legyen az kezdő-, vagy gyakorlott háziasszony, úgyszólván a "jó pap is holtig tanul" , ezekből a tippekből valamennyien találunk olyat, melyet még megszívlelhetünk idősebb korunkban is. 

 

Így plédául:

 

Hasznos konyhai tippek a konyhában:

 

Ha túl sok bors került az ételbe, sikerülhet még megmentenünk.

Utolsó hozzászólás

Andrásiné Novák Klára üzente 15 éve

Köszi a jó tippeket!
Jó egészséget és mindenjót Mindannyiotoknak!

Tovább 

network.hu

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Ez nagyon szép üdvözlő képeslapnak is.!!!!!!!!!!

Hozzávalók:
Piskóta: 6 db tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor és 2 ek. kakaópor.
Fehér vajkrém: 20 dkg margarin és 20 dkg porcukor jó habosra kikeverve.
Párizsi krém: 2 dl habtejszín, 25 dkg cukor és 9 dkg kakaópor és 25 dkg margarin.

A tejszínt a cukorral felforralom, majd hozzáadom a kakaóport, de ekkor már leveszem a gázról. Ha kihűlt kikeverem a margarinnal jó habosra.
 
A piskótát hagyományos módon készítjük el csak maci formába sütjük meg 185 fokon és kb 40 percig.

Utolsó hozzászólás

Vári Lászlóné üzente 15 éve

Megsütöttem az unokám 1. születésnapjára. Nagyon mutatós és finom. A fehér vajkrémből maradt ki, szerintem elég 15 dkg vajból és 15 dkg cukorból is.
Marika mama

Tovább 

Hozzávalók:
6 tojás,  
1 margarin,  
31 dkg kristálycukor, 
31 dkg liszt, 
mandula aroma
1/2   szalakáli.
   

A cukrot a margarinnal habosra keverni, hozzáadni a 6 tojássárgáját, a lisztet, a szalakálit, és a   habot. A tésztát 3  részre osztjuk. Egyikbe az aromát, a másikba 2 evőkanál kakaót, a harmadik sárga  marad.

Krém: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 7 dl tej, 4 púpos kanál liszt.

Lisztet  a  tejjel megfőzzük,   a margarin a cukorral habosra keverni.

Utolsó hozzászólás

Szalai Tünde Ilona üzente 15 éve

Nagyon finom süti !!!!!!!! :P és ha megsül ugyanígy néz ki ahogy a képen :)

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 tojás,
1 teáskanál só,
1 dl tej,
5 dkg élesztő .
15 dkg reszelt sajt, /ez már a kinyújtott tésztára kell/.

A hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk. Ezután kb. 20 percig pihentetjük. Kinyújtjuk vékonyra, majd a reszelt sajtot ráterítjük.

Feltekerjük mint a rétest, utána újra kinyújtjuk, (ettől lesz leveles a tészta).
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjük, majd reszelt sajtot szórunk rá.

Utolsó hozzászólás

kulcsar jutka üzente 15 éve

nagyon jol nez ki !

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Linzer_adventre_2195273_8075_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu