Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Vámos Márta | 3 hozzászólás
Hozzávalók:20dkg vaj v.margarin
17dkg porcukor
1 db vaniliacukor
1/2 citrom reszelt héja
1/2 cs.sütőpor
4db tojás
1dl tej
25dkg liszt
A tojásfehérjét fölverjük,hűtőbe tesszük.A vajat v.margarint felovasztjuk,belekeverjük a porcukrot,a citrom reszelt héját,a vaniliacukrot,a tojássárgáját,majd a tejet.Lassan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet,majd hozzákeverjük a tojásfehérjét.Az egészet állni hagyuk 5-10 percig,és gofri sütőben kisütjük.
15 éve | Vámos Márta | 1 hozzászólás
Hozzávalók:30dkg liszt,1 cs.sütőpor,18dkg zsir v.22dkg vaj,10dkg cukor,1 tojás,1 citrom levével összegyúrjuk.1/3 részt félre teszünk rácsnak.A nagyobb részt tepsi nagyságura nyútjuk-baracklekvárral megkenjük.
Töltelék:15dkg örölt diót,20dkg cukor,3 tojás sárgáját,1/2 cs.vaniliacukor,3 tojás keményre vert habját összekeverjük,majd rákenjük a lekvár tetejére.A félre tett tésztából csináljuk a rácsot a tetejére,tojással megkenjük és megsütjük.
Aránylag hamar megvan, csak a tetejére való sodorgatás az ami időigényes.
|
|
15 éve | Vámos Márta | 1 hozzászólás
Tészta:7 tojás sárgája,18dkg porcukor,8 kanál melegviz,20dkg liszt,1 cs.sütőpor ---zsirozott,lisztezet tepsiben sütjük.
Krém:7,5 dl viz,3 cs.vanilia pudingpor,1 cs.nagy zselatinnal(25g)sűrű krémé főzük.A 7 tojás fehérjéből 6-7 kanál cukorral kemény habot készitünk.Még melegen a pudingkrémhez keverjük.Ráöntjük a tésztára.Ha kihűlt a tetejére tejszinhabot simitunk(én habmesterből szoktam 0,5 l-ből)Reszelt csokoládéval megszórjuk.
15 éve | Vámos Márta | 9 hozzászólás
Hozzávalók:1Kg liszt,1/2Kg margarin,2db tömlös sajt,2dl tejföl,1 élesztő,1db tojás,izlés szerint só
Az élesztőt felfutatom,a lisztet elmorzsolom a margarinnal,sóval,majd hozzáadom a többi hozzávalót és összegyúrom.Elnyújtom a tésztát,meghajtom,majd elnyújtom a kivánt vastagságra.Pogácsa szagatóval kiszaggatom a tetejét megkenem tojással és kisütöm.Lehet a tetéjére tenni sajtot is,ezt mindenki izlésére bizom.1 óra alatt kész van.
A tésztába kell az egy tojás,egy másik kell a tetejére.
15 éve | Hegedűs Ancika | 13 hozzászólás
Sziasztok Kedves receptgyüjtő Barátnőim!
Én itt most konkrétan nem receptet fogok Nektek közzétenni, hanem néhány konyhai praktikát osztok meg Veletek.
Legyen az kezdő-, vagy gyakorlott háziasszony, úgyszólván a "jó pap is holtig tanul" , ezekből a tippekből valamennyien találunk olyat, melyet még megszívlelhetünk idősebb korunkban is.
Így plédául:
Hasznos konyhai tippek a konyhában:
Ha túl sok bors került az ételbe, sikerülhet még megmentenünk.
15 éve | Tóthné Ági | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
Piskóta: 6 db tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor és 2 ek. kakaópor.
Fehér vajkrém: 20 dkg margarin és 20 dkg porcukor jó habosra kikeverve.
Párizsi krém: 2 dl habtejszín, 25 dkg cukor és 9 dkg kakaópor és 25 dkg margarin.
A tejszínt a cukorral felforralom, majd hozzáadom a kakaóport, de ekkor már leveszem a gázról. Ha kihűlt kikeverem a margarinnal jó habosra.
A piskótát hagyományos módon készítjük el csak maci formába sütjük meg 185 fokon és kb 40 percig.
15 éve | Tóthné Ági | 4 hozzászólás
Hozzávalók:
6 tojás,
1 margarin,
31 dkg kristálycukor,
31 dkg liszt,
mandula aroma
1/2 szalakáli.
A cukrot a margarinnal habosra keverni, hozzáadni a 6 tojássárgáját, a lisztet, a szalakálit, és a habot. A tésztát 3 részre osztjuk. Egyikbe az aromát, a másikba 2 evőkanál kakaót, a harmadik sárga marad.
Krém: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 7 dl tej, 4 púpos kanál liszt.
Lisztet a tejjel megfőzzük, a margarin a cukorral habosra keverni.
15 éve | Tóthné Ági | 4 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 tojás,
1 teáskanál só,
1 dl tej,
5 dkg élesztő .
15 dkg reszelt sajt, /ez már a kinyújtott tésztára kell/.
A hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk. Ezután kb. 20 percig pihentetjük. Kinyújtjuk vékonyra, majd a reszelt sajtot ráterítjük.
Feltekerjük mint a rétest, utána újra kinyújtjuk, (ettől lesz leveles a tészta).
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjük, majd reszelt sajtot szórunk rá.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás