Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Mészáros János | 0 hozzászólás
Nyári savanyúság télire
Hozzávalók
2 kg uborka, 2 kg káposzta, 1 kg hagyma, 1 kg
paprika, 0,5 kg sárgarépa, 7 dkg só,
1 kg cukor, 3 dl 20%-os ecet, 1 kávéskanál
nátrium-benzoát, 1 kávéskanál borkén.
Víz nem kell hozzá!
Elkészítés
Felaprítjuk a
hozzávalókat. Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a
fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük.
Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle.
New York legrégibb étterme, az 1837-ben alapított Delmonico's ma is várja a vendégeket a Beavor Streeten. Étlapján az esti elegáns, osztrigás, lobsteres vacsoramenü fogásain túl ott a klasszik hamburger és a dupla sajtos burger, amit eredetileg hamburger steak néven kínáltak.
A Delmonico's Amerika első igazi étterme, Charles Ranhofer pedig az első igazi séf volt. Természetesen Franciaországban tanulta a szakmát, főzött Párizsban III. Napóleon udvarában, Washingtonban az orosz konzulátuson, megfordult New Orleansban, de pályája Lorenzo Delmonico éttermének konyháján teljesedett ki, ahol kis megszakítással összesen 19 évet töltött.
|
|
Hozzávalók
A gyümölcsöt kimagozzuk, a magok felét összetörjük, és 3 dl vízzel 15-20 percig főzzük. Ezután szűrjük le a levét egy nagyon sűrű szitán, hogy a magrész ne kerüljön bele, majd a kimagozott gyümölcshöz öntjük. A citrom héját és a fahéjat beletesszük, és addig főzzük, míg a gyümölcs minden levét kiadja. Hozzátesszük a cukrot, a citrom levét, kidobjuk a fahéjat, még egyszer felfőzzük, 10-15 percig rotyogtatjuk.
10 éve | Keczánné Macskó Piroska | 1 hozzászólás
A tavaszi íz- és illatkavalkád egyik megkerülhetetlen eleme a bodza. Az út szélén tenyérnyi virágaival bólogató fáról viszonylag keveset tudunk, de a bodzaszörpöt mindenki ismeri és szereti.
A bodzának hosszú és rögös történelme van, kezdve a nagy dicsőségtől a meg nem érdemelt megaláztatásokig. A lapos virágtömegéről és lédús lilás-fekete bogyóiról ismert fát már az ókori rómaiak is ismerték és kedvelték. Plinius írásaiban Sambucus-ként hivatkozik rá.
Szeleczky Zita élete és művészete (előadással egybekötött könyvbemutató).
2014. március 27. csütörtök 18 órától
Feladatunk a mai, példaképek nélküli világban magyar múltunk feltárása és kiemelkedő egyéniségeinek felmutatása, hiszen "amely nemzet nem ismeri, és nem tiszteli a múltját, annak nincs jövője".
A magyarság megmaradásának egyik kulcsa mindig az volt, hogy íróink, költőink, előadóművészeink nyíltan sors-közösséget vállaltak a nemzettel.
10 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Nemcsak idénygyümölcsökből, hanem zöldségekből is lehet édes finomságokat készíteni. Aki idegenkedik a zöldséges süteményektől, annak is érdemes kipróbálnia az alábbi recepteket; biztosan nem fog csalódni!
Csokoládés céklatorta
Hozzávalók:
22,5 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 1 tk. sütőpor, 1 tk. szódabikarbóna, 1
tk. őrölt szegfűbors, 3 tojás, 20 dkg cukor, 1,25 dl tejföl, 0,8 dl
olaj, 1 tk. vaníliakivonat, 30 dkg durvára reszelt cékla.
A kelt tésztáknak lelke van. Aki sütött már ilyet az tudja, hogy nagyon könnyű elrontani, de aki rájön a csínjára, az nagyon finomakat süthet. Ha időseket kérdezek egy-egy receptről, nem is tudnak pontos receptet: csak annyit, hogy egy maréknyi ebből, két maréknyi abból, hogy olyan közepesen lágy legyen. Csak úgy érzésből. Na, ez nekem nem mindig jön össze, de a csodakalács receptje nem ilyen: mindig finom lesz. Így aztán nem volt kérdés, hogy ráesett a választás, hogy karácsonyi formába hozzam.
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
Receptek, ingyenes letölthető információk, regenerációs elemzés, és sok hasznos tanács vár oldalaimon!
www.szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.com
www.szaffinafuszerkonyhaja.com
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás