Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

receptgyűjtés klub hírei

Nyári savanyúság télire

Hozzávalók
2 kg uborka, 2 kg káposzta, 1 kg hagyma, 1 kg paprika, 0,5 kg sárgarépa, 7 dkg só,
1 kg cukor, 3 dl 20%-os ecet, 1 kávéskanál nátrium-benzoát, 1 kávéskanál borkén.

Víz nem kell hozzá!

Elkészítés

Felaprítjuk a hozzávalókat. Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük.

 

Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle.

Tovább 

network.hu

New York legrégibb étterme, az 1837-ben alapított Delmonico's ma is várja a vendégeket a Beavor Streeten. Étlapján az esti elegáns, osztrigás, lobsteres vacsoramenü fogásain túl ott a klasszik hamburger és a dupla sajtos burger, amit eredetileg hamburger steak néven kínáltak.

A Delmonico's Amerika első igazi étterme, Charles Ranhofer pedig az első igazi séf volt. Természetesen Franciaországban tanulta a szakmát, főzött Párizsban III. Napóleon udvarában, Washingtonban az orosz konzulátuson, megfordult New Orleansban, de pályája Lorenzo Delmonico éttermének konyháján teljesedett ki, ahol kis megszakítással összesen 19 évet töltött.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm szépen.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók
  • 2 kg cseresznye
  • 65 dkg cukor
  • 1 db közepes fahéj
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 citrom héja
  • 1 mk szalicil
Elkészítés

A gyümölcsöt kimagozzuk, a magok felét összetörjük, és 3 dl vízzel 15-20 percig főzzük. Ezután szűrjük le a levét egy nagyon sűrű szitán, hogy a magrész ne kerüljön bele, majd a kimagozott gyümölcshöz öntjük. A citrom héját és a fahéjat beletesszük, és addig főzzük, míg a gyümölcs minden levét kiadja. Hozzátesszük a cukrot, a citrom levét, kidobjuk a fahéjat, még egyszer felfőzzük, 10-15 percig rotyogtatjuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Mi utoljára Budapesten VIII.ker.József köruti vegyszerboltban kaptunk szalicilt!
Remélem tudok segíteni vele!

Tovább 

network.hu

 A tavaszi íz- és illatkavalkád egyik megkerülhetetlen eleme a bodza. Az út szélén tenyérnyi virágaival bólogató fáról viszonylag keveset tudunk, de a bodzaszörpöt mindenki ismeri és szereti.

A bodzának hosszú és rögös történelme van, kezdve a nagy dicsőségtől a meg nem érdemelt megaláztatásokig. A lapos virágtömegéről és lédús lilás-fekete bogyóiról ismert fát már az ókori rómaiak is ismerték és kedvelték. Plinius írásaiban Sambucus-ként hivatkozik rá.

Utolsó hozzászólás

Révész Árpád Rudolf üzente 10 éve

A lányom prímán készíti el. Az egész család szívesen fogyasztja. Sőt ajándék nem is jó.
De sok citromfűvel rendelkezem. A teán kívűl nincs valami recepted? üdv. Árpád

Tovább 

network.hu

hozzávalók / 2 adag
elkészítés
  1. ...A tojásokat keményre főzzük, és megpucoljuk.
  2. A tojások aljából egy nagyon picit levágunk, hogy a tojások megálljanak. Egy hegyes késsel cikk-cakkba bevágjuk a fehérjét, és szétválasztjuk.

Utolsó hozzászólás

Kovácsné Nagy Krisztina üzente 10 éve

Nagyon cukik!

Tovább 

 Hit és Magyarság

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Szeleczky Zita élete és művészete (előadással egybekötött könyvbemutató).

2014. március 27. csütörtök 18 órától

network.hu

Feladatunk a mai, példaképek nélküli világban magyar múltunk feltárása és kiemelkedő egyéniségeinek felmutatása, hiszen "amely nemzet nem ismeri, és nem tiszteli a múltját, annak nincs jövője".

 

A magyarság megmaradásának egyik kulcsa mindig az volt, hogy íróink, költőink, előadóművészeink nyíltan sors-közösséget vállaltak a nemzettel.

Tovább 

network.hu

hozzávalók / 6 adag
elkészítés
  1. A fokhagymákat alaposan megtisztítjuk, a héjukat lehúzzuk. A hibás részeket kivágjuk. Ha nagyok a gerezdek, akár szét is vághatjuk.
  2. Egy mélyebb edénykébe tesszük, rákanalazzuk az olajat.
  3. Merülő mixerrel pépesítjük. Belekeverjük a sót.
  4. Egy előre kimosott, kifertőtlenített és kiszárított üvegbe kanalazzuk.
  5. Kupakkal lezárva a hűtőben tároljuk.

Utolsó hozzászólás

Vincze Sándorné Klári üzente 10 éve

Sziasztok !Én már régen így csinálom családom elégedettségére. Jó ötlet ! Üdv mindenkinek Klári.

Tovább 

 

 

 

network.hu

 

 Nemcsak idénygyümölcsökből, hanem zöldségekből is lehet édes finomságokat készíteni. Aki idegenkedik a zöldséges süteményektől, annak is érdemes kipróbálnia az alábbi recepteket; biztosan nem fog csalódni!

 

Csokoládés céklatorta
Hozzávalók: 22,5 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 1 tk. sütőpor, 1 tk. szódabikarbóna, 1 tk. őrölt szegfűbors, 3 tojás, 20 dkg cukor, 1,25 dl tejföl, 0,8 dl olaj, 1 tk. vaníliakivonat, 30 dkg durvára reszelt cékla.

Tovább 

 

network.hu

A kelt tésztáknak lelke van. Aki sütött már ilyet az tudja, hogy nagyon könnyű elrontani, de aki rájön a csínjára, az nagyon finomakat süthet. Ha időseket kérdezek egy-egy receptről, nem is tudnak pontos receptet: csak annyit, hogy egy maréknyi ebből, két maréknyi abból, hogy olyan közepesen lágy legyen. :-) Csak úgy érzésből. Na, ez nekem nem mindig jön össze, de a csodakalács receptje nem ilyen: mindig finom lesz. Így aztán nem volt kérdés, hogy ráesett a választás, hogy karácsonyi formába hozzam.

Tovább 

 

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

 

Oszd meg a Facebookon

 

Receptek, ingyenes letölthető információk, regenerációs elemzés, és sok hasznos tanács vár oldalaimon!

 

www.szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.com

www.szaffinafuszerkonyhaja.com


network.hu

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu