Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Nagy Szaffina | 2 hozzászólás
Az egyik legfinomabb őszi termésünk. Ki ne szeretné a dióbélt süteményekbe, vagy csak úgy önmagában elfogyasztani?
A dió A-, B1-, B2-, és C-vitamin, és kiemelkedő mennyiségű káliumot, foszfort, és kalciumot tartalmaz, emellett nátrium és más fémek is találhatók benne, sőt antioxidánsokat és E-vitamint is nyerhet belőle, aki rendszeresen fogyasztja. Véd a szívbetegségek ellen, mivel telítetlen zsírsavakat tartalmaz és csökkenti a koleszterinszintet. Jó idegrendszer védő.
|
|
Egy kedves barátunk, Jakab Ibolya (tőle már olvashattatok cikkeket.) a körte és dió fesztivál sütemény versenyén vett részt. Diós édességgel indult, melyet kreatívan megformázott körteformára, és igazi levéllel díszítette.
Nézzük a hozzávalókat, és hogy sikerült-e megnyernie a versenyt?
Hozzávalók:
20 dkg körte
20 dkg zabpehely
15 dkg dió (beáztatva)
2 ek. méz
1 citrom leve
2 ek. fahéj
Ebből gyúrjuk össze a ”tésztánkat”, és megformázzuk körte formára.
Ezt az ételt ajánlom kerti partikra, összejövetelkor, vagy egy gyertyafényes esti romantikus vacsorához édes kettesben. Gyors, gazdaságos és laktató.
Fasírozott: sárgarépát, lilahagymát, fokhagymát, kevés zeller zölddel ledarálunk aprítógépben, és adunk hozzá darált lenmagot, ízesítjük fűszerpaprikával, sóval, borssal. Kis gombócokat formázunk belőle, vagy pogácsákat, és meghempergetjük darált lenmagban.
A salátát fejes salátából, paprikából, uborkából, vöröshagymából és finom kerti sárgaparadicsomból, és piros paradicsomból készítettem.
A szeptember a szőlő érésének és a szüretnek az ideje. Íme egy recept, amelyben a zöld gyümölcsé a főszerep.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük - ha nagyon nagy szemű, a szemeket félbevághatjuk -, a zöldségeket felszeleteljük, az olajbogyót félbevágjuk, aztán e hozzávalókat összekeverjük.
13 éve | Keczánné Macskó Piroska | 7 hozzászólás
Elkészítése: 1 kg érett, megmosott almaparadicsomot szűrőbe téve forrásban lévő vízbe mártjuk, és az újraforrástól számított fél percig benne hagyjuk, majd lecsöpögtetjük. Éles késsel meghámozzuk, és 6-8 gerezdre vágjuk. A csumáját kiszedjük. A paradicsomhúst lábosba tesszük, rászórunk 50 dkg kristálycukrot, 1 citrom reszelt héját, 1 rúd apróra tört vaníliát. Az egészet összekeverjük, és lefedve 90-120 percig állni hagyjuk. Addig a cukor elolvad, és a paradicsom, levet enged.
Ha szeretted a pástétomos, aszpikos, kocsonyás ételeket, akkor ezt is szeretni fogod, ráadásul ez élő, enzimben gazdag, nagyon egyszerű elkészíteni!
Hozzávalók:
Kelkáposzta, paprika, paradicsom, vöröshagyma, fokhagyma, aprítógépben ledarálva, pépesre. Ehhez keverek darált lenmagot, ez lehet barna vagy arany. Beízesítem zeller zölddel, vagy szárított zellersóval, fehérborssal, szerecsendióval, fahéjjal, gyömbérrel, sóval, kevés kardamommal.
Egy pudingos állagot kapunk.
Örömmel újságolom, hogy rendelkezésedre áll 10 recept elkészítésének módja! Még kimozdulnod sem kell, visszajátszható ahányszor csak szeretnéd, újra és újra megnézhető! Ott leszek veled, a képernyőn keresztül, és segítek, hogy elkészíthesd a finomságokat! A receptek nagyrészt a receptes gyűjteményem első kötetéből lettek kiválasztva. Szeretettel ajánlom számodra, a könyvvel együtt!
Most időt, energiát és pénzt takaríthatsz meg! Nem is keveset
Hozzávalók:
90 g rizsdara
60 g zselatinpor
170 g cukor
1/4 bögre kókuszreszelék
4 és 1/2 bögre forrásban lévő víz
néhány csepp mandulaaroma
néhány szem licsi
piszke vagy guava
valamint tejszín a tálaláshoz
Elkészítése:
Keverjük össze a százaz alapanyagokat.
Tegyük a keveréket egy lábasba.,majd keverés mellett adjuk hozzá a forrásban levő vizet.
Forraljuk fel!
Állandó keverés mellett hagyjuk főni további 10 percig vagy amíg besűrösödik.
Keverjük hozzá a mandulaaromát.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás