Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

receptgyűjtés klub hírei

Utolsó hozzászólás

Hudák Lászlóné Andrea üzente 13 éve

Kattints a képre, és ott megtalálod a részleteket. Ez egy internetről letölthető kiadvány. De a többit olvasd el. A tartalmát is meg tudod nézni. De a lényeg, hogy két gyermekotthonnak segítenek a pénzadománnyal. Igaz, hogy még odébb van, de : Boldog karácsonyt mindenkinek.

Az egyik legfinomabb őszi termésünk. Ki ne szeretné a dióbélt süteményekbe, vagy csak úgy önmagában elfogyasztani?

 

A dió A-, B1-, B2-, és C-vitamin, és kiemelkedő mennyiségű káliumot, foszfort, és kalciumot tartalmaz, emellett nátrium és más fémek is találhatók benne, sőt antioxidánsokat és E-vitamint is nyerhet belőle, aki rendszeresen fogyasztja. Véd a szívbetegségek ellen, mivel telítetlen zsírsavakat tartalmaz és csökkenti a koleszterinszintet. Jó idegrendszer védő.

Utolsó hozzászólás

Fazekas Zoltánné üzente 13 éve

Nagyon szeretem a diót bármilyen formába. De az orvos eltiltott tőle mondván vastagbélgyulladásra nem jó. Akkor most mi az igazság? Jó vagy nem jó? Más miatt meg kellene enni. Ha ég a gyomrom mindig ettem egy fél marékkal és elmúlt /refluxos is vagyok / Mondja meg valaki hogy akkor mit csináljak?

Tovább 

 

Egy kedves barátunk, Jakab Ibolya (tőle már olvashattatok cikkeket.) a körte és dió fesztivál sütemény versenyén vett részt. Diós édességgel indult, melyet kreatívan megformázott körteformára, és igazi levéllel díszítette.

 

Nézzük a hozzávalókat, és hogy sikerült-e megnyernie a versenyt?

 

Hozzávalók:

 

20 dkg körte

20 dkg zabpehely

15 dkg dió (beáztatva)

2 ek. méz

1 citrom leve

2 ek. fahéj

 

Ebből gyúrjuk össze a ”tésztánkat”, és megformázzuk körte formára.

Utolsó hozzászólás

pintér etelka üzente 13 éve

Jól néz ki és elképzeltem az ízét is,szerintem más gyümölccsel is ki lehet próbálni és annak a gyümölcsnek az alakját megformázni
Még annyit tennék hozzá megjegyzésként,hogy akinek a gyomra nem bírja így a zabpelyhet ,kevés vízben sűrűre is lehet főzni és úgy elkészíteni.Ezt a módszert egy vegetáriánus főzőtanfolyamon tanították.

Tovább 

network.hu

 

hozzávalók 3 főre
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 0,5 dl olaj
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 db nagy fej hagyma
  • 4 db savanykás, kemény húsú alma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • liszt
  • bors
  • majoranna
elkészítés
  1. Az olajat egy magasfalú, fedős serpenyőbe öntjük, kisütjük benne a felkockázott szalonnát, majd kivesszük a zsiradékból a pörcöket.
  2. A májakat 3-4 db-ba vágjuk, megforgatjuk lisztben, majd a zsiradékban 1-2 perc alatt megpirítjuk (több adagban, nem baj, ha véres marad a közepe).

Utolsó hozzászólás

Kiss Zsuzsa üzente 13 éve

Köszi az ötletet. Ugyan nem vagyok oda a májért, de ezt tuti, hogy kipróbálom.

Tovább 

 

Ezt az ételt ajánlom kerti partikra, összejövetelkor, vagy egy gyertyafényes esti romantikus vacsorához édes kettesben. Gyors, gazdaságos és laktató.

 

 

Fasírozott: sárgarépát, lilahagymát, fokhagymát, kevés zeller zölddel ledarálunk aprítógépben, és adunk hozzá darált lenmagot, ízesítjük fűszerpaprikával, sóval, borssal. Kis gombócokat formázunk belőle, vagy pogácsákat, és meghempergetjük darált lenmagban.

 

A salátát fejes salátából, paprikából, uborkából, vöröshagymából és finom kerti sárgaparadicsomból, és piros paradicsomból készítettem.

Tovább 

network.hu

 

A szeptember a szőlő érésének és a szüretnek az ideje. Íme egy recept, amelyben a zöld gyümölcsé a főszerep.


 

Hozzávalók: 

  • 1 fürt szőlő
  • néhány levél saláta
  • 1/2 kígyóuborka apróra vágva
  • 1/4 lila hagyma apróra vágva
  • egy marék olajbogyó
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj
  • 1 kiskanál balzsamecet

 

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, leszemezzük - ha nagyon nagy szemű, a szemeket félbevághatjuk -, a zöldségeket felszeleteljük, az olajbogyót félbevágjuk, aztán e hozzávalókat összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

tunde becichi üzente 13 éve

nagyon finom amint kinez ,majd kiprobalom koszi

Tovább 

network.hu

 Elkészítése: 1 kg érett, megmosott almaparadicsomot szűrőbe téve forrásban lévő vízbe mártjuk, és az újraforrástól számított fél percig benne hagyjuk, majd lecsöpögtetjük. Éles késsel meghámozzuk, és 6-8 gerezdre vágjuk. A csumáját kiszedjük. A paradicsomhúst lábosba tesszük, rászórunk 50 dkg kristálycukrot, 1 citrom reszelt héját, 1 rúd apróra tört vaníliát. Az egészet összekeverjük, és lefedve 90-120 percig állni hagyjuk. Addig a cukor elolvad, és a paradicsom, levet enged.

Utolsó hozzászólás

Bakos Irén üzente 13 éve

Sziasztok! Érdekesnek találom a receptet. Éppen van paradicsom itthon, amivel nem tudok mit kezdeni, de nem tudom mihez lehet ezt fogyasztani.
Aki készített már paradicsom dzsemet, kérem a véleményeket.
Előre is köszönöm. Ircsi

Tovább 

Ha szeretted a pástétomos, aszpikos, kocsonyás ételeket, akkor ezt is szeretni fogod, ráadásul ez élő, enzimben gazdag, nagyon egyszerű elkészíteni!

 

Hozzávalók:

 

Kelkáposzta, paprika, paradicsom, vöröshagyma, fokhagyma, aprítógépben ledarálva, pépesre. Ehhez keverek darált lenmagot, ez lehet barna vagy arany. Beízesítem zeller zölddel, vagy szárított zellersóval, fehérborssal, szerecsendióval, fahéjjal, gyömbérrel, sóval, kevés kardamommal.

 

Egy pudingos állagot kapunk.

Tovább 

Örömmel újságolom, hogy rendelkezésedre áll 10 recept elkészítésének módja! Még kimozdulnod sem kell, visszajátszható ahányszor csak szeretnéd, újra és újra megnézhető! Ott leszek veled, a képernyőn keresztül, és segítek, hogy elkészíthesd a finomságokat! A receptek nagyrészt a receptes gyűjteményem első kötetéből lettek kiválasztva. Szeretettel ajánlom számodra, a könyvvel együtt!

 

Most időt, energiát és pénzt takaríthatsz meg! Nem is keveset

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Gratulálok:Edit.

Tovább 

 Mandulás rizspuding

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

90 g rizsdara

60 g zselatinpor

170 g cukor

1/4 bögre kókuszreszelék

4 és  1/2 bögre forrásban lévő víz

néhány csepp mandulaaroma

néhány szem licsi

piszke vagy guava

valamint tejszín a tálaláshoz

Elkészítése:

Keverjük össze a százaz alapanyagokat.

Tegyük a keveréket egy lábasba.,majd keverés mellett adjuk hozzá a forrásban levő vizet.

Forraljuk fel!

Állandó keverés mellett hagyjuk főni további 10 percig vagy amíg besűrösödik.

Keverjük hozzá a mandulaaromát.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Linzer_adventre_2195273_8075_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu