Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

receptgyűjtés klub hírei

 SCgRPLTdeuj

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

FQgWUO http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A recept egyébként roppant egyszerű(nek tűnik):

Hozzávalók:

500 g Ezékiel kenyérliszt (a Bionatura boltban lehet venni)

2 kiskanál só

0, 7-1 dl olívaolaj

3 dkg igazi élesztő (nem por)

langyos víz

pici méz (cukor, rizsszirup- mindegy csak édes legyen)



A lisztet tálba szitálom és a közepén egy lyukat gyártok. Ebbe belemorzsolom az élesztőt és ráöntök langyos vizet (hmmm. . . . mennyit??- nem tudom, szemre megy). Meleg helyre teszem, konyharuhával lefedem a lábost és várok kb. negyed órát (eddigre illik megindulnia az élesztőnek - kvázi habzik a teteje). Beleteszem a sót és úgy 0, 3 dl olajat majd elkezdem gyúrni (kb. 10 percig kellene gyúrni - én 5 percnél mindig feladom:-). Gombóccá gyúrom és megszórom a tetejét egy pici teljes liszttel. Visszateszem a lábosába, rá a konyharuha megint és pihenés negyed-fél óra újra. Akkor szépen elkezd kelni és megint az előbbi folyamat - átgyúrás, megszórás a tetején és egy olajozott kenyérsütő formába helyezzük (amibe sütni fogjuk) egy kicsit igazgatjuk, hogy az egész formát kitöltse és rátesszük a tetejére a konyharuhát (kelesztjük újabb kb. 20 percet).

A végén bekenjük a tetejét olívaolajjal és tehetjük a sütőbe 170C-ra kb. 50 percre (lehet akár egy óra is). Tűpróbával lehet nézni, hogy jó-e már.

Az Ezékiel kenyér azért érdekes, mert tartalmazza a komplett fehérjét (mivel gabona- és hüvelyeslisztet tartalmaz) vagyis teljes táplálékhoz jutunk általa és ami szerintem ennél is fontosabb: a gyerekeim megették pirítósként elkészítve!

network.hu

 

Hozzávalók:

  • 5 kg piros színű paprika (kápia paprika)
  • 1 kg paradicsom
  • 1 kávéskanál nátrium-benzoát vagy szalicil
  • 2 evőkanál só

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt paradicsomot fazékba tesszük, rárakjuk, a megtisztított és feldarabolt paprikát. Teljesen szétfőzzük, majd lepasszírozzuk, sózzuk. Visszarakjuk a tűzre, belekeverjük a nátrium-benzoátot, és újra felforraljuk. Kisebb üvegekbe adagoljuk, lezárjuk, szárazdunsztbam kidunsztoljuk.

Célszerű pl.

Utolsó hozzászólás

Sárkány Andrásné Mara üzente 13 éve

Eddig boltban vettem a paprikakrémeket (Erős Pista, Édes Anna), de nem tartom bonyolultnak az elkészítését, így az idén megpróbálkozom vele. Bár nekem vásárolnom kell a piacon a hozzávalókat, így biztosan drágább lesz az előállítása. Köszönöm a receptet. Szép napot kívánok! Mara

Tovább 

 

 Gundel- palacsinta

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Palacsintatészta:

350 g liszt

4 db tojás

10 dkg porcukor

1,5 dl étolaj

6 dl tej

Töltelék:

500 g darált dió

50 g mazsola

300 g porcukor

2 dl tejszín

1,5 dl rum

Csokoládémártás:

250 g porcukor

200 g csokoládé

50 g kakaópor

5 db tojássárgája

5 dl tej

2 dl tejszín

1 dl rum

1/2 rúd vanília

Elkészítése:

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük csomómentesre.

így sűrű palacsintatésztát kapunk,állandó kevergetés mellett szódavízet adunk hozzá.

Tovább 

 oxFvxrEoWUAgimTEzc

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

g4fH20 http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

Baráth Erika üzente 13 éve

Ezt meg kell kostolni,koszonjuk.

 

Nézd meg a videónkat IDE kattintva.

 

Ajándék film, és ételkészítő videó! ÉRDEKEL!

 

http://szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.com/

 

http://szaffinafuszerkonyhaja.com/

 

 

Ha teszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

 

Oszd meg a Facebookon

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 13 éve

Megszívlelendő jó tanácsok !!!

network.hu

 A nyári forróságban nincs is jobb, mint egy vitamindús hűs vegyes gyümölcsleves a nyár legfinomabb gyümölcsivel!

Hozzávalók:

1 konzerv őszibarack, 1 konzerv darabolt ananász, 1 konzerv erdei mix, 1 narancs és 1 citrom leve, 8—10 szegfűszeg, 2 cs. vaníliás cukor, 5 dl tejszín, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 liter narancslé.

A narancslét és a gyümölcsök levét a tejszínnel elkeverjük, majd beleszórjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és belecsavarjuk a citrom levét is, majd az egészet egy turmixgébben összetörjük.

Utolsó hozzászólás

PÁLINKÁS ANTALNÉ JUDIT üzente 13 éve

Minden bizonnyal finom lehet a recept alapján elkészített leves, de valóban nem illik hozzá a kép!!! Judit

Tovább 

 Hungária szelet

13 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Hungária szelet

A tésztához: 5 egész tojás, 30 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt, 10

dkg őrölt dió, kevés sütőpor, 1 mokkáskanál szalalkáli, 5 evőkanál víz.

•A tojásokat feltörjük és kettévesszük. A sárgáját habosra keverjük

a cukor kétharmadával és a vízzel. Hozzávegyítjük a sütőporral

elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot. A

masszát kétfelé vesszük. Kizsírozott, lisztezett tepsibe itt-ott

szétszórjuk az egyik felét.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Melinda!
Én 20×30 cm-es tepsibe tervezem a sütit.
Üdvözöllek:Edit.

Tovább 

 Gombás-burgonyás fasírt

13 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Krumplis-gombás fasírt

  • Hozzávalók

    30 dkg friss gomba


    3 nagy krumpli


    4 fej hagyma


    1 gerezd fokhagyma


    2 evőkanál liszt


    oregánó


    kakukkfű


    3 zöld saláta levél


    1 csokor kapor


    olaj


    só, bors




  • Elkészítés

    Megfőzzük, majd megtörjük a krumplit. A hagymát és a gombát apróra vágjuk, a fokhagymát pedig összezúzzuk. A kakukkfüvet és kaprot finomra, a salátát pedig hosszú csíkokba vágjuk.


    A hozzávalókat összekeverjük, sózzuk, fűszerezzük.

Utolsó hozzászólás

László Károlyné üzente 13 éve

Nagyon guszta ki fogom próbálni köszönöm.Kati

Tovább 

Mi közös a fogyás, a szépség, a mosogatás, és az evés között?

 

 

Ha tovább olvasod, leleplezzük a titkot ; )

 

Figyelem!

 

A következő oldal elolvasásának komoly következményei vannak:


  • Gyors, egészséges ételeket tanulsz meg elkészíteni
  • Több szabadidőt marad, mert ezen információk alkalmazásával kevesebb időt fogsz eltölteni a konyhában
  • Kevesebbet kell majd mosogatnod
  • Egészségesebb, fittebb és kiegyensúlyozottabb leszel mivel az élő ételek regenerálják testedet
  • Úgy érzed mintha megfiatalodtál volna, mivel az enzimek csodát művelnek a sejtjeiddel
  • Nem kell lemondanod semmiről, megmutatom mit – mivel helyettesíthetsz
  • Igazi magyaros, pikáns, élő ételeid leveszik a lábáról az ismerőseidet

 

Jártál már úgy, hogy …..

Tovább 

network.hu

 Bemutatunk három finom és ízletes házi lekvár is dzsem receptet, amelyet otthon is könnyedén ellehet készíteni.

A lekvár és a dzsem között annyi a különbség hogy a dzsem kissé darabos állagú a lekvárhoz képest. A lekvárhoz használhatunk kissé sérült alapanyagot is, nincs szükség első osztályú hibátlan gyümölcsre.

Mindig tiszta üvegbe töltsük a lekvárt, így akár két vagy három évig is eltartható a konyha hűvös sötét részén. A lekvár főzésénél vigyázzunk, mert a fortyogó lekvár vagy dzsem megégetheti kezünket.

Utolsó hozzászólás

kondorosi rozi üzente 13 éve

A ribizlilekvárt én összeturmikszolt fözött céklával kevertem össze az állaga is jo lett at ize is na és a szine gyönyörü!!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Linzer_adventre_2195273_8075_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu