Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hideg eperkrémleves
1 csomag főzés nélkül elkészíthető vaníliás pudingpor
7 dl tej
fél mokkáskanál őrölt fahéj
3 dl tejszín
40 dkg friss eper
4-5 evőkanál cukor
méz vagy ennek megfelelő édesítőszer.
A pudingport a tejjel pár perc alatt kikeverjük, ezalatt olyan lesz, mint egy híg mártás. A fahéjjal fűszerezzük. A tejszínt a megtisztított eperrel és a cukorral összeturmixoljuk, a pudingos mártásra szűrjük és jól elkeverjük vele. Jól behűtve, tejszínhabbal és friss eperszemekkel tálaljuk.
13 éve | Raffai Józsefné | 13 hozzászólás
Túrós kocka
Hozzávalók:
Túrókrém:
1 cs vaníliapuding
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliacukor
25 dkg porcukor
25 dkg túró
25 dkg margarin vagy vaj vagy sütőmargarin
3 dl tej
2x5 tojásból piskóta (fehér)
Elkészítése:
A margarint (vajat vagy sütőmargarint) habosra keverjük a porcukorral, vaníliacukorral. A túrót szitán átnyomjuk, belereszeljük a citrom héját és a margarinhoz adjuk. Jó simára keverjük. A pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, kihűtjük, majd ezt is hozzáadjuk a túrós krémhez.
|
|
13 éve | Raffai Józsefné | 5 hozzászólás
Meggyes zselés piskóta
2x5 tojásból piskóta
Zseléhez:
2 üveg meggybefőtt
2 cs. zselatin (50 g )
7 dl meggylé
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
½ l tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
A két üveg meggyet leszűrjük. Amiben a piskótát sütöttük, azt a tepsit kibéleljük folcpakkal és elterítjük benne a meggyet. 7 dl meggylét, ha nincs annyi akkor vízzel pótoljuk 50 g zselatinnal felforralunk és a meggyre öntjük.
13 éve | Raffai Józsefné | 1 hozzászólás
Gyors sós sajtos rúd
Hozzávalók:
55 dkg liszt (ebből 20 dkg rétesliszt)
25 dkg margarin
2 dkg szalakáli
1,5 dkg só /2 tk. /
1 db tojás
2 dl tejföl
Tetejére:1 db tojás
20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A kétféle lisztet,sót,szalakálit összekeverjük,majdelmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tejfölt,tojást és alaposan összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk,és felvert tojással megkenjük,reszelt sajttal megszórjuk.180°-os sütőben sütjük.
13 éve | Raffai Józsefné | 0 hozzászólás
Sajtos perec
Hozzávalók:
20 dkg reszelt sajt
1 dkg só
1 db tojás
1 dl tej
3 dkg élesztő
30 dkg vaj vagy margarin vagy sütőmargarin
50 dkg liszt
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A vajat vagy margarint vagy sütőmargarint elmorzsoljuk a sóval elkevert liszttel, majd hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, és összedolgozzuk. Nyújtjuk, perecszaggatóval kiszúrjuk, tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Szép világos színűre sütjük.
13 perces Ajándék Ételkészítői Videót küldünk ki VIP tagjainknak május 31-ig!
Adzuki babfőzelék és Tejföl készítés élőben.
Iratkozz fel és élj a VIP tagság előnyeivel!
Részletekhez kattints IDE!
13 éve | Nagy Szaffina | 2 hozzászólás
Az alábbi tortát férjem (Karesz) készítette : )
Torta alap:
Egy csésze áztatott mandula és egy csésze áztatott aszalvány (datolya, mazsola keverék). Csipetnyi sót adtam hozzá. Aprítógépben vagy turmixgépben ledaráljuk. (Turmixgépnél kevés tisztított víz is szükséges.). Raktam hozzá egy kis zabkorpát.
Mákos töltelék:
Mák, zabkorpa, fahéj, citrom, karobpor, kis méz jól összekeverve. Töltelékre karobos krémet tettem (karobpor, áztatott datolya-mazsola lé, egy kevés méz, ha édesebb szájúak vagyunk).
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg liszt
só
1/2 dl + 1 ek olívaolaj
4 dkg élesztő
1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl passzírozott paradicsom
1 kg paradicsom
35 dkg mozzarella
sütőpapír
Elkészítése:
1. A lisztet 3 tk sóval keverőtálba szórjuk és 1/2 dl olajat öntünk rá.
Hozzáadjuk a 3,5 dl langyos vízben feloldott élesztőt,majd sima tésztává dolgozzuk.
Lefedve,30 percig kelesztjük.
2. A maradék,felhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra aprított vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát.
13 éve | Nagy Szaffina | 7 hozzászólás
Hozzávalók (egy közepes méretű, érett padlizsánhoz):
4 – 5 db paradicsom
1 vöröshagyma
fűszerpaprika
Himalája só
olívaolaj
bazsalikom
oregánó
rozmaring, zsálya (vagy egyszerűbben Pizza fűszerkeverék)
Pizza fűszerkeverék alatt a csak természetes alapanyagokból készült, szárított fűszert értem. Oregánó, bazsalikom, rozmaring, zsálya, vöröshagyma, fokhagyma, bors.
A padlizsánt meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, és aprítógépben a paradicsommal és a hagymával ledaráljuk krémesre.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás
0.5 bögre cukor
3/4 bögre átszitált fínomliszt
3/4 teáskanál sütőpor
1/3 bögre brandy
A töltelékhez:
1/2 bögre cukor
4 teáskanál cukor
370 g rikotta sajt
1/2 bögre sűrű tejszín felverve
1/4 bögre feldarabolt kandírozott vegyes gyümölcshéj
100 g finomra aprított étcsokoládé
1/4 bögre kandírozott cseresznye, negyedelve
50g feldarabolt, sózatlan pisztácia
A csokoládé bevonathoz:
300 g étcsokoládé
90 g vaj
A tojásokat verjük fel egy nagy keverőtálba, míg könnyű habos nem lesz.Fokozatosan adagoljuk bele a cukrot, krémes állag eléréséig verjük.Keverjük bele a lisztet.Egy sütő papírral bélelt 25- 30 cm- es piskótarolád formába.10-12 percig süssük, majd vegyük ki egy sütőrácsra kihűlni.A töltelékhez egy lábosba tegyük a cukrot, a vizet, és addig főzzük lassan amíg a cukor el nem olvad.Majd hagyjuk kihűlni.A rikotta sajtot tegyük a turmix gépbe vagy aprítóba, míg egyenletes állagú lesz.Tegyük át másik edénybe, öntsük hozzá a cukorszirupot, tejszínt, kandírozott gyümölcshéjat, csokoládét, cseresznyét és a pisztáciát.Béleljünk ki celofánnal egy 10x20 cm- es magas falu edényt.Szeleteljük fel a piskótát, locsoljuk le a brandyvel.Az edény alját- oldalát béleljük ki a piskótával,kanalazzuk bele a tölteléket, a tetejére tegyük az utolsó piskóta szeletet.Fedjük le és szilárdulásig fagyasszuk.A bevonathoz tegyük egy lábosba a csokoládét, a vajat, és olvadásig főzzük míg massza nem lesz belőle.kicsit hűtsük, majd vegyük ki a cassatát és öntsük rá a csokibevonatot.Újból vissza a fagyasztóba a csokoládé dermedéséig.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás