Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

receptgyűjtés klub hírei

 Bolognai palacsintatekercs

13 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

Hozzávalók:

8 db palacsintához:

2,5 dl tej

2 db tojás

2 ek. olaj

150 g finomliszt

3 szál petrezselyemzöld

Továbbá:

1 fej vörös hagyma finomra vágva

1 gerezd fokhagyma zúzva

40 g bacon szalonna apró kockákra vágva

1 ek. olaj

1 ek. paradicsompüré

400 g darált hús(sertés és marha vegyesen)

200 g paradicsomsűrítmény

1 csipet cukor

1/2 tk. oregánó

bors

50 g reszelt parmezán sajt

4 db paradicsom

15-20 szem fekete olívabogyó

1 szál friss bazsalikom

 

Elkészítése:

A palacsinta tésztához valókat a petrezselyem kivételével csomómentesre kikeverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm szépen a hozzászólásokat Cipriánnak és Magdinak.
Üdv:Edit.

Tovább 

Eredetileg citromtortának indult a dolog…aztán egy-két hozzávaló valahogy még is kimaradt még a precíz összeírások, és bevásárlások ellenére is. De jött az ötlet!! Készítsünk szilvás gombócot, ha már vettünk aszalt szilvát.

 

Egy csomag kókusz ledarálva, kétszer annyi zabkorpával, (lehet háromszor annyi is, nekem túl zsírosra sikerült, azért, persze finom volt…) nyers lekvárral összekeverve. Amit úgy készítünk, hogy a beáztatott aszalványokat kevés vízzel össze turmixoljuk.

Utolsó hozzászólás

Nagy Szaffina üzente 13 éve

Köszönöm a hozzászólásokat!

Sósan egyszerűen kihagyjuk az édeset! Próbáld meg úgy kedves Etelka! Vagy a nyers vegán változatot!

Kedves Icuska, igen, első hallásra lehet olyan bonyolult, hiszen nem ezt szoktuk meg. Én nyersen készítek mindent, és ezért kicsit máshogy készül. Azért érdemes kipróbálni. Ha valaki ráérez a nyers készítésre inkább majd egyszerűbbnek tűnik, mert nem kell főzni.

Baráti üdvözlettel: Szaffina

Tovább 

 

Brokkoli, karfiol, kápia paprika, paradicsom, lilahagyma összedarálva aprítógépben, leöntve kevés olajjal, ázsiai fűszerkeverékkel megfűszerezve, és kész is. Ebből gombócokat formázunk, a maradék lét pedig felhasználhatjuk a salátánkhoz.

 

Magtejföllel, és zöldsalátával, és medvehagyma pestóval tálaltam. Mert, hogy elkészítettem a hétvégén a saját medvehagyma pestómat is! Nagyon finomra sikerült.

 

A magtejfölt áztatott napraforgómagból készítettem, citromlé, és Himalája só ízesítésével, annyi vízzel amennyi ellepi, össze turmixoltam krémesre, és kész is lett a finom, friss tejföl!

 

A zöldsaláta nagyon egyszerűen készült.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ez nagyszerű kifogom próbálni,én is nagyon szeretem a zöldségeket.Kőszi,hogy megossztottad a receptet,Kinné Marika!

Tovább 

 

Készítettem avokádókrémet, de most máshogy, mint a múltkor, és burger krémet is.

 

 

Burgerkrém cukkini szeleteken

 

Avokádót, brokkoli szárát, fokhagymát, lilahagymát összeaprítottam, kevés citromlével, és Himalája sóval meghintettem, és kész is volt a finom töltelék.

 

A burger krémhez, pedig egy csésze áztatott diót, egy csésze sárgarépát ledaráltam aprítógépben, lilahagymával, és 2-3 gerezd fokhagymával. Fűszerpaprika, só, fehérbors, amivel ízesítettem és ezt töltöttem a medvehagymába.

 

A fele medvehagymás volt, ezt paprikával díszítettem, a másik fele burger krémes.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

http://medvehagyma.5mp.eu/web.php?a=medvehagyma&o=_NaCaDmqV8

Tovább 

 

Ez nagyon egyszerű recept, 5 – 10 perc alatt elkészíthető! Élő, nyers változat, gyors, ízletes, és enzimekben, vitaminokban gazdag.

 

Hozzávalók: paradicsom paprika vöröshagyma olívaolaj fűszerpaprika Himalája só kevés chili vagy csípős paprika adzuki bab csíra

 

Készítsünk egy lecsó alapot és hozzáadunk adzuki bab csírát és kevés chilit vagy csípős paprikát. (Ez utóbbi elhagyható, ha érzékeny a gyomrod.)

 

Egészségre gyakorolt hatása:

 

A paradicsom magas C vitamin tartalmú.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Hát én inkább az eredeti változatát kedvelem.

Tovább 

 Gyömbéres-csokis kocka

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Gyömbéres-csokis kocka

 

Hozzávalók:

20 dkg mazsola

12,5 dkg margarin

20 dkg porcukor

2 tasak vaníliás cukor

1 kk. őrölt gyömbér

4 db tojás

25 dkg finomliszt

1 tasak sütőpor

25 dkg darált étcsokoládé

A mázhoz:

15 dkg tortabevonó csokoládé

2 ek. étolaj

cukrozott cseresznye,gyömbér,aszalt sárgabarack,mogyoró

 

Elkészítése:

Egy 25×35 cm-es tepit kibélelünk sütőpapírral.

A sütőt bemelegítjük 180 fokra.

A mazsolát leöblítjük forró vízzel,lecepegtetjük,szárazra töröljük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm a hozzászólásod Ilona.
Üdvözöllek:Edit.

Tovább 

 

Nagyon jól sikerült, azóta többször is készült az asztalra, és szerintem még a hétvégén is befigyel egy adag…

 

 

Előkészületek: Brokkolit megmossuk, (gyümölcsmosós vízzel) rózsáira szedjük. (Kisebb darabokra vágjuk szét.) A szárát levágjuk, ebből készítünk szószt. Karfiolból, vöröshagymából, és sárgapaprikából élő, nyers rizst készítünk, áztatott napraforgó magból tejfölt.

 

Szósz: brokkoli szára, paradicsom, paprika, lilahagyma, aprítógépben ledarálva, megfűszerezve Himalája sóval, fűszerpaprikával, és olívaolajjal.

 

 

Kicsit hasonlóan készítettem el, mint a rakott kelt.

Utolsó hozzászólás

Nagy Szaffina üzente 13 éve

A napraforgómagból tejfölt készítek, előtte beáztatjuk! Bővebben a blogomon olvashatsz!

Tovább 

 Kakaós linzer

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Kakaós linzer

Hozzávalók:50 dkg liszt

                   1 csg. sütőpor

                  30 dkg zsír vagy vaj

                  20 dkg porcukor

                    8 dkg kakaópor

                    2 tojássárgája

                    1 csg vaníliás cukor

                     baracklekvár

 

Elkészítése:

A lisztet a zsírral vagy vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot,a tojást,a kakaót és a vaníliás cukrot,egy csipet sóval összedolgozzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szívesen Duruszám.
Én megsütöttem,jól esett,finom volt.
Üdv:Edit.

Tovább 

Már kibújtak a medvehagyma levelek! Nagyon finom salátát lehet készíteni, vagy zöldlevet a medvehagymából, de önmagában elrágcsálva egy almával, vagy csak simán is ízletes!

 

Jó vértisztító, íze a fokhagymáéra emlékeztet, alakja pedig a gyöngyvirág leveleire.

 

Böjt kúránál kiváló, tisztító, méregtelenítő hatása miatt.

 

Azóta is, ha kibújnak a medvehagymák, ez az egyik kedvenc receptünk, amit az ebből az ízletes, pikáns tisztító növényből készíthetünk.

 

Medvehagymát, spenótot fele – fele arányban csíkokra szeletelünk, és hozzá pritaminpaprikát vágunk.

 

Olívaolajjal vagy Ligetszépe olajjal kicsit megcsöpögtetjük.

Tovább 

network.hu

 

  • 25 dkg főtt sonka
  • 4 db főtt tojás
  • 4 db savanyú uborka
  • ½ piros kaliforniai paprika
  • 2-3 dl tartármártás
  • 2,5 dl víz
  • 1 bio zöldségleves kocka (pl. Alnatura a DM-ből)
  • 25 g zselatin
  •  

     

    elkészítés 

    1. A tojásokat, az uborkákat, a paprikát, sonkát apró kockákra vágjuk.
    2. Hozzáadjuk a tartármártást és összekeverjük.
    3. A zselatint 1 dl hideg vízben 30- 40 percig dagadni hagyjuk.
    4. 1,5 dl vízben a  leveskockát felforraljuk, ráöntjük a hideg vízben áztatott zselatinra.

    Utolsó hozzászólás

    Turóczi Andrea üzente 13 éve

    Én már elkészitettem, nagyon mutatós és finom is.

    Tovább 

     Frissebb bejegyzések

    Régebbi bejegyzések 

    Ez történt a közösségben:

    Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

    Linzer_adventre_2195273_8075_s

    Szólj hozzá te is!

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu