Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

receptgyűjtés klub hírei

 Sajtos fasírt bacon szalonnában

14 éve | [Törölt felhasználó] | 24 hozzászólás

Egy bevált ünnepi pulykareceptet szeretnék megosztani.

Íme:

Hozzávalók:

60 dkg pulykacomb darálva

bors

ételízesítő

pirospaprika

2 gerezd fokhagyma reszelve

1 db kisebb vöröshagyma reszelve

3 db áztatott zsemle

3 db tojás

1 doboz téliszalámis Medve kockasajt

20 dkg szeletelt bacon szalonna

zsemlemorzsa

 

Elkészítése:

A darált pulykahúst befűszereztem a felsoroltakból.

Majd a beáztatott,kinyomkodott zsemlével,tojásokkal,kevés zsemlemorzsával összedolgozom,gombócokat formázok belőle.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Évának,Mártának és Sárdi Sándornénak is köszönöm a hozzászólásokat.
Jó sütést és Boldog Karácsonyi ünnepeket kívánok:Edit.

Tovább 

 iXEGSurhcjC

14 éve | [Törölt felhasználó] | 15 hozzászólás

dHoJHe http://www.LnAJ7K8QSpkiStk3sLL0hQP6MO2wQ8gO.com

Utolsó hozzászólás

Gál Irén üzente 14 éve

Jól néz ki, guszta, és finom is lehet.
Valószinü, hogy én csak 5 tojásból fogom megsütni, drága a tojás nagyon,a tyukjaim nem tojnak, beálltak a télre:(

 

Sokan szívesen készítenek a hidegek beálltával kolbászt és szalámit otthon.

Nagyon bevált házi kolbászom receptje íme:

Hozzávalók:

házi sertés hús:9kg

zsírszalonna:1 kg

só:27 dkg

őrölt bors:2 dkg

őrölt piros paprika:17 dkg

fokhagyma:4dkg (zúzott)

őrölt kömény:6gramm

őrölt szerecsendió:2 gramm

porcukor:15 gramm

fehér bors:1 dkg

A húst és a szalonnát apró kockákra kell vágni(2×2 cm).

Ezt a ledarált fűszerek keverékében pácoljuk 1-2 napig,naponta jól átkeverve.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 10 éve

Lehet, hogy ki fogom próbálni...én 3 kg szalonnából, 7 kg húsból (10%-a marha), 23-25 dkg sóval, 3-4dkg tört fokhagymával, 2-3 dkg fekete őrölt borssal, 2-3 dkg őrölt köménnyel, 10 dkg piros paprikával szoktam csinálni....talán, később szárad ki...

Tovább 

 aYbSlSiRYU

14 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

EGzNFP http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

OSVÁTH ILONA üzente 14 éve

Nem fogadja a nyílat a link!Kérlek ismételten tedd fel és ellenőrizd,hogy működik-e?Barátsággal.

network.hu

 A hagyományos szilvalekvárfőzésre, mely fél napot is igényel, nem sokunknak van ideje. De eme fahéjjal és mandulalikőrrel felturbózott finomság elkészítésére szánjuk egy órát.

 

Hozzávalók: 1,5 kg szilva, 0,5 kg cukor, 2 darab fahéjrúd, 1 dl mandulalikőr, 1 csomag lekvárzselésítő

 

Mossuk meg a szilvát, majd magozzuk ki, kockázzuk fel, és öntsük bele egy lábasba. Adjuk hozzá a fahéjrudakat és a lekvárzselésítőt. Ez utóbbiból érdemes a "kettő az egyben" változatot választani, mert ehhez csak fél kiló cukor kell, így a dzsem nem lesz túl édes és a gyümölcs íze is jobban érvényesül.

Tovább 

Nem kell főzni!

 

A paradicsomot megmosom kicsumázom összedarabolom, 5 kg-ként 2dkg szalicilt rászórok és kézzel jól összekeverem nyomkodom. Este javasolt csinálni, másnap reggel paszírozom üvegekbe töltöm lekötöm és a helyére rakom. Felhasználáskor úgy is főzöm és ízesítem így benne marad a friss íz.

Utolsó hozzászólás

Margit Sulmánné üzente 10 éve

Ez így nagyon egyszerű, de nem javasolnám senkinek! Szalicilt már ki is vonták a forgalomból majdnem minden üzletből, mivel a szervezetünkből nem ürül ki. Az orvosok eddig is ellenezték! Én a nátrium-benzoátot is csak az üveg tetejére helyezett celofán, és a kupak közé teszem! Évekig tartósan eláll minden befőttem, lekvárom,és a paradicsom is!!!

network.hu

 Hozzávalók 4 személyre:


- zsír
- őrölt bors
-
- 2 dl tejföl
- 2 vöröshagyma
- 1 kg burgonya
- 8 szelet sertéstarja
- 15 dkg paradicsom
- 20 dkg zöldpaprika
A zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot lehéjazzuk, kimagozzuk, és mindkettőt feldaraboljuk (télen lecsóval
helyettesíthetjük). A burgonyát meghámozzuk, és vékonyra karikázzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk zsírral.
Az alját kirakjuk krumplikarikákkal, megsózzuk. Rákerül egy sor zöldpaprika és paradicsom, majd ezt karikákra
vágott hagymával fedjük be.

Utolsó hozzászólás

Horváth Istvánné Jutka üzente 14 éve

Nagyon jól néz ki. Én is ki fogom próbálni!

Tovább 

A sok finomság után itt az ideje egy kis kikapcsolódásra. Mindenkit szeretettel várunk, a rendezők Hudák Ilona és Balogh Imre

network.hu

Utolsó hozzászólás

Kovács andrásné üzente 14 éve

Köszönöm szépen ,jó lenne ott lenni!

 Csirkés ravioli

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

 Csirkés ravioli

 

RAVIOLI DI POLLO

Hozzávalók a tésztához:
250 g liszt
3 tojás
1 ek. olívaolaj
1 tojássárgája
A töltelékhez:
12 dkg darált csirkemellfilé
80 g ricotta vagy sovány tehéntúró
60 g csirkemáj
30 gr
sonka
1 vastag szelet szalámi
2 ek. reszelt parmezán sajt
1 tojás
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
A szószhoz:
2 ek. olívaolaj
1 fej v.hagyma
2 gerezd fokhagyma
800 g hámozott paradicsom(2 doboz konzerv)
3 ek. friss bazsalikom
1 tk.szárított provence-i fűszerkeverék
friss zöldfűszerágak-díszítéshez



A tészta hozzávalóit összegyúrjuk lágy,rugalmas tésztává.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Icuska!
Nagyon finom,én is megkészítem hamarosan.
Köszönöm a hozzászólásod.
Üdv:Edit.

Tovább 

network.hu

 

A torta négy lépésben készül el. A szilvás pudingot és a ,,szilvagombócokat” célszerű, ha előző nap készítjük el, majd másnap állítjuk össze a tortát. A hozzávalók 6 db torta elkészítéséhez való mennyiségeket jelölnek.

 

Első lépés:

 

- 3 kg friss, vagy fagyasztott szilva

- 6 dl víz

- 6 kávéskanál fahéj

- 0,7 kg cukor

 

A hozzávalókat együtt felforraljuk.

 

- 5 dl víz

- 0,25 kg pudingpor

A hideg vízzel elkevert pudingporral besűrítjük a forrásban lévő szilvát, ha fakó a színe, utólag néhány csepp lila természetes ételfestékkel színezhetjük, majd lehűtjük.

Utolsó hozzászólás

Gulyás Adrienn üzente 14 éve

A húgom megsütötte, még hogy finom... isteni szerintem.
Lehet nem sok köze van a szilvásgombóchoz, de az íze az nagyon jó.
A marcipán rúd is finom és mutatós is.
1X én is megsütöm, de most megyek és vágok még egy szeletet belőle:)

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Linzer_adventre_2195273_8075_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu