Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Szinte egy óra alatt elkészíthető ez a remek nyár végi körtés szilvakompót, amely finom vörösborral van ízesítve!
Hozzávalók:
1 kg érett szilva, 1 kg vilmoskörte, 1 kg befőző cukor, 2 rúd fahéj, 10 szem szegfűszeg, 3 l vörösbor, 3 kanál vörösborecet.
A szilvát kimagozzuk, megmossuk, és négy részbe vágjuk. A vörösbort egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, és a vörösborecetet majd az egészet felforraljuk. Beletesszük a gyümölcsöket és újra felforraljuk, majd a végén üvegekbe töltjük, lezárjuk és 15 percre 75 fokos dunsztba rakjuk.
14 éve | Hadarik Rita | 2 hozzászólás
Akkor kérésre jöjjön, hogy mivel töltöttem mega pitát. A csirkemell egészen egyszerű, görög fűszerkeverékben megforgattam a csirkedarabkákat, és olíva olajon megpirítottam. A tzatzikit ebben az esetben feta sajttal dúsítottam, mert mi így jobban szeretjük. Mellé friss saláta, paradicsom volt
A teljes recept itt olvasható: Csirkés gíros pitaban
|
|
14 éve | Keczánné Macskó Piroska | 9 hozzászólás
Hozzávalók 10 szelethez: 20-25 deka babapiskóta, negyed kiló mascarpone, 3 tojás, 6 evőkanál cukor, 2 és fél deci tej, 3 deci jó erős presszókávé, fél deci amaretto likőr, csipet só, kakaó a tálaláshoz.
Itt a forró a nyár, a szabadtéri sütés-főzés ideje. A közös grillezés minden alkalommal különleges társasági esemény, amelyet érdemes jól előkészíteni, aztán mehetünk ki a szabadba.
Fedezd fel újra a sertéshúst!
A sertéshús az utóbbi időben egyre jobban kiszorul a mindennapok étkezéséből. Kár érte, mert valójában az egyik legízletesebb húsfajta. Annak a tévhitnek a kialakulásában, hogy a disznóhús egészségtelen, nagyban közrejátszik, hogy a legtöbben nem tudják megfelelően elkészíteni.
Hozzávalók: 1,5 kg magozott sárgabarack, 50 dkg befőzőcukor extra 2:1, 30 dkg kristálycukor, 1 csomag dzsemfix 3:1, 1 citrom kifacsart leve, 10 dkg fehér csoki.
A barackot forró víz alatt mosd meg, héját vékonyan hámozd le, vágd félbe, majd magozd ki. A cukorral, a befőzőcukorral lassú tűzön forrald össze, majd merülőmixerrel keverd át. Add hozzá a dzsemfixet, a citrom kifacsart levét, és ismét forrald fel, a keletkező habot folyamatosan kapargasd le róla.
Add hozzá a darabokra tördelt fehér csokit, és töltsd üvegekbe.
14 éve | Hadarik Rita | 10 hozzászólás
Sajnos, idén sem mentünk Görögországba, ezért a minap készítettem bánatomban egy pita kenyeret, azaz egyszerre nyolcat is. SZépen olyanok lettek, ahogyan a nagykönyvben meg van írva, de azért rá kellett jönni a trükkjére. Hússal, tzatzikivel és paradicsommal töltöttem meg, és pesze vígasztal, hogy azért a Balcsira megyünk nemsoká.
Pita kenyér receptje itt olvasható...
Torta is, és hideg is, kell ennél kényeztetőbb édesség a nagy melegben?
Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:
• 10 dkg liszt
• 10 dkg vaj
• 10 dkg cukor
• 2 egész tojás
• 1 teáskanál sütőpor
• 50 dkg málna
• 3 dl tejszín
• 5 evőkanál cukor
A felolvasztott vajat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd az egész tojásokat. Kivajazott, kilisztezett (18 cm átmérőjű) tortaformában, 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük aranybarnára, ha kihűlt, vágjuk ketté.
14 éve | Hadarik Rita | 1 hozzászólás
A crostata egy olasz sütemény. Alapvetően omlós tészta és gyümölcs alkotja. Többnyire tortának sütik, de ez most aprósütemény lett. Csak ajánlani tudom, főleg most sárgabarackból nagyon finom.
14 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
Pörköltnek tűnő, és majdnem az, viszont telis-tele zöldségekkel, és ezáltal édeskés íz világú étel. Mi bulgur quinoa keverékkel ettük, ami meglepően nagyon finom, és jó párosítás.
Hozzávalók kb. 8 személyre:
A babot előző este beáztatjuk
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás